Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Nieuwsbrief  0521-851255

‘Samen eruit halen wat er in zit’

Vanuit de visie: iedereen is uniek, doet mee en mag er zijn. Je bent goed zoals je bent!

Begeleiding individueel of met andere jeugdigen

Jeugdhulp thuis

Heeft u als ouder(s)/verzorger(s) het idee dat u vastloopt in de opvoeding en kunt u daarbij hulp gebruiken? Dan denken we graag met u mee in oplossingen. We komen thuis en gaan met de jeugdigen en/of het hele gezin aan het werk om de ‘problemen’ te verminderen. We betrekken in overleg familie, vrienden, school en belangrijke anderen.

 

Jeugdhulp op school

Is er hulp nodig om de schooldag voor de jeugdige zonder problemen te laten verlopen? Samen kunnen we uitzoeken wat er nodig is voor de jeugdige, ouder(s)/verzorger(s) en leerkrachten om te voorkomen dat er schooluitval gaat plaatsvinden. We komen in de klas observeren of ondersteunen en betrekken alle partijen om passende hulp te bieden.

 

Begeleiding samen met andere jeugdigen

Er zijn binnen Auti-start ook mogelijkheden om begeleiding samen met een of twee andere jeugdigen te krijgen. Naast het aanleren en oefenen van sociale vaardigheden in de praktijk, wordt er
gewerkt aan de individuele doelen uit het zorgplan. We bieden gerichte hulp in de vorm van opstapbegeleiding (begeleiding in twee- of drietallen), de school vervangende activiteiten (SVA)(voor jeugdigen die (tijdelijk) geen onderwijs volgen), of de structuurbegeleiding (individuele begeleiding bij het leren plannen, organiseren van huiswerk of leren van andere schoolse vaardigheden).