Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Nieuwsbrief  0521-851255

‘Samen eruit halen wat er in zit’

Vanuit de visie: iedereen is uniek, doet mee en mag er zijn. Je bent goed zoals je bent!

Behandeling

Behandeltraining ‘Zo, ken ik mezelf’ (psycho-educatie)

 

‘Zo, ken ik mezelf’ is een behandelmethode van 10 bijeenkomsten om jeugdigen in een kleine groep (maximaal 6 jeugdigen) meer inzicht te geven in hun diagnose Autisme Spectrum Stoornis (ASS).  Deze behandeling is speciaal  ontwikkeld voor jeugdigen, in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. (vanaf  het Voortgezet (Speciaal) Onderwijs).
Alle jeugdigen, ouder(s) en verzorger(s) starten met een individueel gesprek en het invullen van vragenlijsten. Hierbij worden indien mogelijk ook de leerkrachten betrokken.

 

Start

Voordat de training begint krijgen de ouder(s),verzorger(s) en andere betrokkenen een bijeenkomst waarin autisme wordt uitgelegd de inhoud van de training besproken en de betrokkenheid van ouders besproken wordt. Daarna gaat de training voor de jeugdigen vrij snel van start.

 

Interactief programma

De training van de jeugdigen bestaat uit 10 bijeenkomsten. Door middel van werkbladen, filmpjes en ander concreet materiaal, krijgen de jeugdigen informatie over het gedrag wat voorkomt bij ASS en wat dit voor hun persoonlijke situatie betekent. Iedereen is namelijk uniek.

Naast de informatie over het gedrag, leren ze ook meer over informatieverwerking en hoe dat verloopt bij mensen met ASS en zonder ASS.  Door meer inzicht in zichzelf te verkrijgen wordt het makkelijker om duidelijk te maken waar ze moeite mee hebben of hulp bij nodig hebben.  Ze leren wat ASS voor hun betekent en wat ze zelf kunnen doen om met de wereld om hen heen om te gaan. Dit verbetert het zelfbeeld en het zelfvertrouwen.

 

 

Behandeltraining ‘Hoofd vol emoties’

 

“Hoofd vol emoties” is een behandeltraject van 10 bijeenkomsten en een informatieavond voor ouder(s) en verzorger(s). Tijdens deze groepsbehandeling leren de jeugdigen wat emoties inhouden en wordt er ingegaan op het herkennen van emoties bij zichzelf en de ander.

 

Inhoud behandelgroep

Tijdens de eerste twee bijeenkomsten zullen verschillende opdrachten vanuit het Autisme Belevingscircuit worden gegeven. Door de opdrachten van het Autisme Belevingscircuit leren de jeugdigen dat iedereen uniek is, iedereen anders denkt en iedereen ook anders zijn emoties uit.

De acht bijeenkomsten na het Autisme Belevingscircuit zijn gericht op emoties. Hierbij leren de jeugdigen wat emoties inhouden en wordt er ingegaan op het herkennen van emoties bij zichzelf en de ander. Dit wordt behandelt door middel van een (sociaal) verhaal en verschillende oefeningen.

 

Kleine groep

In een groep van zes jeugdigen en twee begeleiders die in het behandelteam ondersteunt worden door een GZ psycholoog en een orthopedagoog is er veel ruimte om te oefenen met de aangeleerde vaardigheden.

 

Deze trainingen kunnen ook individueel gevolgd worden. Heeft u interesse in één van de behandelingentrainingen of wilt u graag meer informatie?
U kunt hiervoor contact opnemen met één van de procescoördinatoren van Auti-start via info@auti-start.nl of 0521-851255.