Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Nieuwsbrief  0521-851255

‘Samen eruit halen wat er in zit’

Vanuit de visie: iedereen is uniek, doet mee en mag er zijn. Je bent goed zoals je bent!

Behandelgroep ‘Zo ken ik mezelf’

‘Zo ken ik mezelf’ is een behandelmethode van 10 bijeenkomsten om jeugdigen in een kleine groep (maximaal 6 jeugdigen) meer inzicht te geven in hun diagnose Autisme Spectrum Stoornis (ASS).  Deze behandeling is speciaal  ontwikkeld voor jeugdigen, in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. (vanaf  het Voortgezet (Speciaal) Onderwijs).

 

Interactief programma

Door middel van werkbladen, filmpjes en ander concreet materiaal, krijgen de jeugdigen informatie over het gedrag wat wordt gezien bij ASS en wat dit voor hun persoonlijke situatie betekent. Iedereen is namelijk speciaal, uniek.

Naast de informatie over de gedragskenmerken leren ze ook meer over hoe de informatieverwerking bij hen verloopt en hoe deze verschilt met personen zonder ASS. Door het verbeteren van het zelfinzicht kan worden bereikt dat ze ook anderen beter kunnen duidelijk maken waar ze moeite mee hebben, maar daarnaast wat ze zélf kunnen doen om met de wereld om hen heen om te gaan. Dit verbetert het zelfbeeld en het zelfvertrouwen.

Interesse en/of aanmelden? Bespreek dit dan met één van de procescoördinatoren via e-mail info@auti-start.nl of bel naar 0521-851255.