Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Nieuwsbrief  0521-851255

‘Samen eruit halen wat er in zit’

Vanuit de visie: iedereen is uniek, doet mee en mag er zijn. Je bent goed zoals je bent!

Corona maatregelen en continueren jeugdhulp

Auti-start heeft naast het feit dat we de RIVM richtlijnen toepassen ook zelf een aantal maatregelen genomen te voorkoming van verspreiding van het coronavirus.We zijn ons ervan bewust dat juist nu de jeugdhulp mogelijk nog wel meer nodig is dan anders en zullen dat binnen de kaders en de richtlijnen van het RIVM zo goed mogelijk doen.

 

Trend

Voor locatie Trend veranderd er qua begeleiding niet zoveel behalve dat er meer begeleiding ingezet wordt omdat er geen school meer is. De jeugdigen volgen een individueel programma waar school en ontspanning elkaar afwisselen. Jeugdigen blijven zoveel mogelijk op de locatie en bezoek is tijdelijk niet welkom (met uitzondering van ouder(s) volgens afspraak) om risico`s op besmetting zo klein mogelijk te maken.

 

Locatie 24-7

Voor locatie 24-7 is er wel veel veranderd. In de eerste weken probeerde we zoveel mogelijk de gewone planning en de logeerweekenden aan te houden maar dit bleek al snel niet meer mogelijk. Er werden jeugdigen afgemeld omdat ouder(s)/verzorger(s) het zelf niet aandurfden en andere jeugdigen moesten juist vaker komen om te voorkomen dat het thuis helemaal zou escaleren. Daarnaast hebben we een behoorlijk aantal zieke collega`s gehad.
We hebben ervoor gekozen om de groep te verkleinen en voor de jeugdigen van maandag t/m vrijdag een programma te maken. Zij verblijven de hele week op de locatie om de structuur zo goed mogelijk vast te houden. Hierdoor worden de contactmomenten met ouder(s)/verzorger(s) verminderd waardoor het risico op besmetting afneemt. De logeerweekenden zijn komen te vervallen en met de jeugdigen en ouder(s)/verzorger(s) is regelmatig contact om te ondersteunen waar mogelijk en noodzakelijk.

 

Begeleiding en behandeling

Het procescoƶrdinatie en ambulante team zijn ineens heel gedreven op het gebied van e-health. De behandeling en begeleiding gaan gewoon door. Er wordt met alle gezinnen minimaal wekelijks, soms meerdere keren per week of zelf dagelijks contact onderhouden. Dit gaat via bellen, whatsapp of videobellen. Er wordt ondersteuning geboden om de dagstructuur vast te houden en medewerkers hebben samen met de jeugd mooie dagplanningen gemaakt. Soms helpt het om even samen het schoolwerk op te starten en aan het einde van de planning weer even contact op te nemen of alles gelukt is. Het is juist nu ook belangrijk om alles wat goed gaat te benoemen en hier complimenten voor te geven. Dat dit via telefoon of video gaat bent u niet van ons gewend maar is gezien de omstandigheden wel de beste oplossing.

 

Nieuwe aanmeldingen

Bent u nog niet bij Auti-start in zorg en heeft u behandeling of begeleiding nodig voor uw zoon, dochter of voor uw gezin? Wij zijn gewoon net als anders bereikbaar via 0521-851255 en ook nu kunnen we vrijblijvend met u een gesprek plannen telefonisch of via videobellen.