Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Nieuwsbrief  0521-851255

‘Samen eruit halen wat er in zit’

Vanuit de visie: iedereen is uniek, doet mee en mag er zijn. Je bent goed zoals je bent!

Jeugdhulp en corona

Het is voor iedereen lastig om in deze onzekere tijden goed te kunnen functioneren en dat geldt natuurlijk helemaal voor jeugdigen met autisme. Het normaliseren en vertalen van alles wat er gebeurd en het vooral begrijpelijk verwoorden is erg belangrijk. Er zijn websites die door stappenplannen, video`s en tekeningen een goede uitleg geven, hieronder vindt u een aantal links.

 

Website van de NVA
Ontdek AutismeĀ 
Video me uitleg over corona
NVA-Wegwijzer-Autisme-Corona

 

Naast deze voorbeelden is er nog veel meer te vinden op internet.

 

Voortgang begeleiding en behandeling

Vanuit Auti-start zullen we er zo veel mogelijk aan doen om de begeleiding en behandeling door te laten gaan. Als medewerkers zelf getest moeten worden zullen we proberen via videobellen of een vervangende medewerker door te laten gaan. Toch kan het voorkomen dat door uitval van medewerkers een afspraak vervalt.
Wij verwachten ook vanuit de jeugdigen, ouder(s) en verzorger(s) dat (een vermoeden) van corona gemeld wordt zodat we de fysieke afspraak kunnen vervangen door een digitale afspraak.

 

RIVM richtlijnen

In de ambulante begeleiding en behandeling maar ook op de locaties volgen we de richtlijnen van het RIVM. Gelukkig hebben vanaf begin van de maand tot op heden alle geteste jeugdigen en medewerkers een negatieve uitslag gekregen. Oftewel er is geen corona besmetting vastgesteld, laten we hopen dat we dit kunnen volhouden.

Alleen samen krijgen we corona onder controle.