Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Nieuwsbrief  0521-851255

‘Samen eruit halen wat er in zit’

Vanuit de visie: iedereen is uniek, doet mee en mag er zijn. Je bent goed zoals je bent!

Project Autismebeweegcoach ten einde, maar sportaanbod voor sporters met ASS* blijft!

Project Autismebeweegcoach

De afgelopen twee jaar heeft het Racket en Fitness Centrum Steenwijk in samenwerking met Auti-start en het beweegteam van de gemeente Steenwijkerland het project de autismebeweegcoach gedraaid. Dit project was speciaal gericht op jeugdigen met ASS in de leeftijd van 8 tot 28 jaar. Het project was gesubsidieerd door ZonMw.
In samenwerking met een dertiental sportverenigingen vanuit de gemeente is er een mooi resultaat bereikt: 26 jeugdigen met ASS zijn duurzaam gaan sporten in de gemeente. De uitvoerders van het project spreken dan ook over een succesvolle samenwerking. Door middel van onder andere veel inzet op begeleiding en korte lijntjes met de deelnemers is dit resultaat bereikt.

Project ten einde maar sportaanbod blijft

Hoewel het project nu ten einde loopt, geldt dit zeker niet voor het aanbod aan sporters met ASS in de gemeente. Projectleider Ellen Sangers van het Racket en Fitness Centrum is een groep gestart voor sporters uit de doelgroep. Deze groep draait iedere woensdagavond van 18.30 tot 19.30 uur. Op deze groep is nog ruimte voor nieuwe sporters. Ook de andere sportverenigingen uit het project hebben een blijvend aanbod voor sporters met ASS. Dit is centraal vindbaar gemaakt op de website van zorgaanbieder Auti-start.

Blijven verbeteren

Jaarlijks komen de projectpartners bij elkaar om tips en tops met elkaar uit te wisselen. Waar lopen we tegenaan in de begeleiding van sporters met ASS? Wat kunnen we van elkaar leren? Dergelijke vragen staan centraal. Auti-start zorgt tijdens deze bijeenkomsten voor deskundigheidsbevordering op het gebied van autisme.

Interesse?

Ben je als sporter na het lezen van bovenstaande geïnteresseerd geraakt en wil je ook starten?
Neem dan contact op met Ellen Sangers via info@racketenfitnesscentrum.nl of kijk op www.auti-start.nl welke verenigingen zich hebben aangesloten.
*Autisme Spectrum Stoornissen