Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Nieuwsbrief  0521-851255

‘Samen eruit halen wat er in zit’

Vanuit de visie: iedereen is uniek, doet mee en mag er zijn. Je bent goed zoals je bent!

Opstap

Opstap (Stopt per 29 mei 2020!)

De Opstap groep biedt jeugdigen begeleiding in groepsverband met als doel het oefenen van sociale vaardigheden in de praktijk en het creëren van een derde sociale milieu. Tijdens actieve, sportieve en recreatieve activiteiten wordt er gewerkt aan de te behalen resultaten en doelen uit het zorgplan.

 

Zaterdag

Opstap is een vaste groep jeugdigen die op zaterdag (dit betreft alle zaterdagen van het jaar met uitzondering van feestdagen) bij elkaar komen en samen activiteiten ondernemen op de locatie en soms daarbuiten.

 

Vaste samenstelling

Deze groep heeft een vaste samenstelling en bestaat uit acht jeugdigen die elkaar elke twee weken zien. Er zijn twee groepen, de ene groep bestaat uit ‘jongere’ jeugd, de andere meer uit pubers.

Vooraf is bekend wat er die dag op het programma staat. Er wordt altijd iets gedaan op of buiten de locatie. Je gaat bijvoorbeeld naar het bos, picknicken, een spel doen, een bakactiviteit, een speurtocht of verzin het maar. Terwijl je iets leuks met elkaar doet, werk je aan de doelen uit je zorgplan en oefen je met sociale vaardigheden in de praktijk.

Wil je weten hoe het er op locatie Stap uit ziet? Kijk bij locaties voor foto`s en filmpjes.