Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Nieuwsbrief  0521-851255

‘Samen eruit halen wat er in zit’

Vanuit de visie: iedereen is uniek, doet mee en mag er zijn. Je bent goed zoals je bent!

Samen opvoeden

Vanuit een jeugdige:

Het ging gewoon niet goed thuis. Ik had heel veel ruzie met mijn moeder, zus en broers. Ik probeerde mijn zin te krijgen en dat lukt me ook regelmatig, hierdoor ging het eigenlijk alleen maar slechter. Ik vond het heel moeilijk om te luisteren naar anderen. Ik probeerde de rest te laten doen wat mij het beste leek en mijn moeder te helpen met de opvoeding van mijn broertjes, maar hierdoor bemoeide ik me ook met dingen die niet handig waren.

Ik ben op mijn 14e bij Auti-start op Trend gekomen, daarvoor had ik al begeleiding en kwam ik ook op 24-7. Ik vond het echt niet altijd leuk met de begeleiding en de andere jeugdigen, maar in de jaren bij Auti-start heb ik wel veel geleerd. We hebben samen ook wel plezier gehad en gekke dingen gedaan. Ik heb mijn diploma gehaald en ben begonnen aan een vervolgopleiding. Op Trendplus heb ik geleerd met weekgeld om te gaan en met meer vrijheid om te gaan, ook moest ik daar zelf om hulp vragen en was er niet steeds iemand op de groep aanwezig. Dat was een mooie opstap naar mijn vervolgplek waar ik nu begeleid woon in een eigen appartement.

Vanuit moeder:

Ik stond er als moeder alleen voor met vier kinderen waarvan er meerdere een diagnose hebben. Mijn kinderen hebben een tijdje onder toezicht gestaan vanuit de jeugdbescherming. Ik had dus een voogd naast mij staan en samen met Auti-start bepaalden we wat goed was voor de kinderen en hoe we samen konden opvoeden. Dat ging niet altijd goed, want we hebben ook wel conflicten gehad over keuzes en afspraken. Dat is natuurlijk ook niet vreemd als er drie kinderen in zorg geweest zijn over de afgelopen 10 jaar. De medewerkers van Auti-start hebben altijd achter me gestaan en gezien dat ik veel van mijn kinderen houd en het beste voor ze wil. Ik heb veel geleerd over wat kinderen met autisme nodig hebben, maar kan het niet altijd volhouden omdat ik zelf ook een diagnose heb. Samen hebben we goede vervolgplekken voor de kinderen gezocht waar ze als jongvolwassenen verder konden ontwikkelen. Dat is gelukt, ik ben nu moeder van vier volwassen kinderen die (begeleid) zelfstandig wonen.