Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Nieuwsbrief  0521-851255

‘Samen eruit halen wat er in zit’

Vanuit de visie: iedereen is uniek, doet mee en mag er zijn. Je bent goed zoals je bent!

Sporten met autisme, dat kan!

Voor wie?

Voor alle jeugdigen tussen de acht en de achtentwintig jaar in de gemeente Steenwijkerland en omstreken. Wil jij graag sporten, maar weet je niet waar je terecht kunt? De informatie op deze pagina biedt raad. De verenigingen en het sportaanbod dat je op deze pagina vindt zijn autismevriendelijk en bieden jou de mogelijkheden om te starten met sporten én het ook vol te kunnen houden.

 

Geschiedenis

Van september 2017 tot september 2019 heeft het Autismebeweegcoach project gedraaid in de gemeente Steenwijkerland en in de omliggende gemeentes (Meppel, Westerveld, Weststellingwerf en de Wolden). Dit project werd gefinancierd vanuit de Sportimpuls van ZonMW.
De doelstelling van het project was om 30 jeugdigen met ASS uit de gemeente Steenwijkerland aan het sporten te krijgen en te houden. Daarnaast was er een tweede doelstelling: 20 sportverenigingen meer kennis bieden op het gebied van autisme, zodat zij de sporters blijvend binnen de vereniging kunnen begeleiden. Hoewel de financiering voor het project inmiddels verlopen is, wil dat niet zeggen dat er geen sportaanbod meer is voor sporters met ASS in de gemeente Steenwijkerland en omstreken. Sterker nog: door het project zijn er een aantal mooie samenwerkingsverbanden ontstaan!
De verenigingen en het sportaanbod wat op deze pagina te vinden is, is tijdens het project geschikt bevonden voor sporters met ASS. Bovendien wordt er aan deze verenigingen nog jaarlijks professionalisering en scholing geboden op het gebied van ASS en wisselen zij tips en ervaringen met elkaar uit.

 

Hoe werkt het?

Onder aan de pagina zie je de links naar websites van diverse autismevriendelijke sportverenigingen. Door op de link van de vereniging te klikken kom je op hun webpagina terecht.
Via de contactgegevens van de sportvereniging kun je contact opnemen met de vereniging en kun je aangeven dat je als sporter met autisme graag meer informatie wilt of gebruik wilt maken van het aanbod. De verenigingen zullen jou dan doorverwijzen naar het juiste contactpersoon binnen hun vereniging en jou verder op weg helpen. Zij hebben binnen hun vereniging de juiste kennis om jou als sporter te kunnen begeleiden paraat.

 

Als contributie een obstakel is

Is een jeugdige onder de 18 jaar en is het sporten helaas niet mogelijk omdat de contributie of de sportartikelen niet betaald kunnen worden? Dan kan Auti-start wellicht verder helpen door een aanvraag bij het Jeugdsportfonds in te dienen. Op de website van het jeugdsportfonds kun je alvast zien of je hier recht op hebt. Denk je hiervoor in aanmerking te komen? Neem dan contact op via info@auti-start.nl

 

Meer informatie vind je op onderstaande websites:

www.racketenfitnesscentrumsteenwijk.nl

www.vvsteenwijk.nl

www.noveas.nl

www.bcarta.nl

https://dewaterwyck.nl/clubaqua/aquafun

www.staps.info

www.ltcsteenwijk.nl

www.delta-impuls.nl

www.start78.nl

www.ankie.nu

www.dansvlinders.nl

www.thebigstones.nl