Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Nieuwsbrief  0521-851255

‘Samen eruit halen wat er in zit’

Vanuit de visie: iedereen is uniek, doet mee en mag er zijn. Je bent goed zoals je bent!

Wachtlijst

Kan ik meteen starten met de jeugdhulp?

Als de beschikking vanuit de gemeente of een verwijzing van de huisarts bij ons binnenkomt wordt er contact opgenomen om een eerste afspraak te maken. Tijdens dit gesprek wordt er doorgevraagd op de hulpvraag en welke jeugdhulp hierbij past. Soms kan er meteen gestart worden met de behandeling of begeleiding en soms moet je een aantal weken of maanden wachten. Als het dringend is starten we zo snel mogelijk.

Eerste contact: binnen 48 uur
Aanmeldwachttijd (Dit is de tijd tussen aanmelding en een eerste gesprek): 1 – 2 weken
Behandelwachttijd: (Dit is de tijd van het eerste gesprek tot de start van de jeugdhulp): 1 – 2 weken

 

Momenteel is er geen wachtlijst. 

 

Wachtlijst

Auti-start probeert er alles aan te doen om jeugdigen zo snel mogelijk passende behandeling of begeleiding te bieden. Toch komt het helaas voor dat er een wachtlijst ontstaat. Hierbij kunt u denken aan het feit dat er geen passende medewerker beschikbaar is voor de individuele begeleiding of dat er geen plek is op locatie 24-7 op de dagen die u graag zou willen of dat locatie Trend geen slaapkamer vrij heeft omdat er eerst een jeugdige uit moet stromen naar huis of begeleid wonen.
Wij zullen altijd met u persoonlijk zoeken naar een passend alternatief en, voor zover mogelijk, toelichten hoe lang de verwachte wachttijd bedraagt.

 

Wachtlijst behandeling

Het is onmogelijk een exacte inschatting te maken hoe lang het duurt voordat er een plek vrij komt op één van de locaties of binnen de betreffende soort jeugdhulp. Dit heeft te maken met meerdere factoren.
Jeugdigen verblijven of logeren langere tijd bij Auti-start en een uitstroomdatum is niet altijd in te schatten of vast te leggen.
Daarnaast is de positie waarop je als wachtende staat niet altijd een reden voor plaatsing op volgorde. Hierbij wordt namelijk naar meerdere factoren gekeken waaronder de match met de overige groepsgenoten, leeftijd en speelt de diagnose een rol. Ook kan een crisisplaatsing voorrang krijgen op de jeugdigen die op de wachtlijst staan. Dit maakt dat iemand van de tweede plaats vóór een persoon gaat die als eerste op de wachtlijst staat.